Supraveghere evenimente

Supraveghere evenimente

Supraveghere evenimenteSupravegherea evenimentelor este un mijloc de a proteja si de a securiza diverse evenimente pentru a fi siguri ca rezultatul final consta intr-o reusita totala. Serviciul de supraveghere evenimente reprezinta o strategie din campul securitatii care permite protejarea marilor evenimente pe care doriti sa le organizati la un moment dat. Pentru a conduce catre succes astfel de manifestatii si pentru a raspunde nevoilor organizatorilor in acest sens, diversi agenti sunt formati si calificati. Acestia trebuie sa se adapteze situatiilor dintre cele mai diverse intr-un cadrul legal foarte strict.

De ce avem nevoie pentru supraveghere evenimente

Pentru a pastra gradul ridicat de securitate al evenimentului organizat, agentii de securitate formati trebuie sa respecte o serie de masuri printre care: controlarea accesului si circularii in cadrul evenimentului, administrarea fluxului de persoane si vehicule care intra si care ies din incinta in care are loc evenimentul, primirea clientului si orientarea sa, supravegherea instalatiilor si securizarea spatiilor prin evaluarea potentialelor amenintari si riscuri, administrarea miscarilor in caz de panica sau orice conflict posibil, acordarea primelor ingrijiri si luarea primelor masuri de urgenta.

Dat fiind faptul ca evenimentele care necesita securizare sunt de o diversitate foarte mare, serviciile de supraveghere evenimente pot fi cerute in locuri publice precum strada si imprejurimi, hale de expozitie, stadioane, amfiteatre, standuri de expozitii, monumente etc sau in locuri private precum firme, vile, castele, diverse cladiri. De asemenea, evenimentele care necesita supraveghere, fie ele publice sau private, sunt de o mare diversitate: evenimente sportive, evenimente culturale (expozitii de pictura, de fotografie, inaugurarea unui monument), saloane (de automobile, agricole), concerte, defilari de moda, congrese politice, adunari generale, conferinte, seminare, mari serate mondene etc.  Este bine de stiut si faptul ca evenimentul poate fi unul unic si exista posibilitatea intinderii sale ca durata de timp; acesta poate dura mai multe zile, saptamani, o zi intreaga (in cazul conferintelor sau congresurilor politice) sau cateva ore (in cazul inaugurarilor sau adunarilor generale).

Pentru ca evenimentul organizat sa fie unul intr-adevar reusit, agentii de securitate trebuie sa protejeze impotriva diverselor tipuri de riscuri: situatii de criza, razvratirea multimii, miscari de panica, locuri ostile, zone de risc, intruziunea unor persoane suspecte sau neabilitate de a participa la eveniment, incendii, inundatii, fiabilitatea instalatiilor etc.

Agentii formati, calificati si dotati cu abilitati profesionale sunt la dispozitie pentru supravegherea si securizarea evenimentului prin diverse tehnici si mijloace. Exista un agent de securitate static sau unul mobil care supravegheaza si controleaza accesul in parcare, fluxul celor care intra si care ies, precum si interiorul incaperilor, garda de corp, agentul de securitate in caz de incendiu obligatoriu in cladirile care primesc public si cel care joaca rolul gazdei (cel care primeste si orienteaza publicul).

Avantajele acestui tip de supraveghere si securitate sunt multiple, mai ales avand in vedere ca evenimentele sunt considerate de organizatori unice. Pentru ca acestea sa se desfasoare in conditii de securitate optime, agentii specializati si calificati isi demonstreaza profesionalismul in domeniul lor. Principalul invonvenient al acestui tip de serviciu este de ordin financiar. Pretul securitatii si protectiei persoanelor si bunurilor nu este de neglijat. Costurile unui astfel de serrviciu variaza foarte mult in functie de misiunea agentilor, precum si de specializarea acestora.