Sistem de supraveghere video

Sistem de supraveghere video

2_11Un sistem de supraveghere video ofera posibilitatea supravegherii viedo in timp ce agentul de paza nu este in locul de interes. Supravegherea se poate face nu doar direct ci poate fi stocata, evaluata si reurmarita de cate ori este necesar.

Tehnologia video poate fi folosita pentru control si scopuri legale (monitorizarea traficului, controlul productiei, asigurarea calitatii).

un sistem de supraveghere video poate fi folosit la: verificarea alarmelor (intrare prin efractie, incendiu), detectia vandalismului si criminalitatii (jafuri, atentate), documentarea in czul evenimentelor relevant pentru securitate, monitoizarea terenurilor in aer liber, locaizarea atacatorilor si a zonei in care are loc efractia, monitrizarea anumitor evenimente si  locuri pubice importante, interactionarea cu sistemul de control al accesului.

Un sistem de supraveghere video este compus din: camera video si iluminare, unitate de control si inregistrare, interfata  de iesire (exemplu: monitor).

Fiecare componenta impreuna cu conectorii (cabluri, intrerupatoare, butoane etc) au o mare importanta in calitatea sistemului de supraveghere video si in capacitatea acestuia de a asigura corespunzator supravegherea.

Un sistem de supraveghere video poate fi folosit pentru  prevenirea hazardelor. Un efect pozitiv al monitorizarii cu ajutorul unui sistem de supraveghere video este posibilitatea analizarii zonei in momentul in care un hazard a fost detectat si inteles.

Daca este nevoie de masurari un sistem de suraveghere video poate fi configurat sa observe si sa iregistreze doar zonele de interes.

3_07Fiecare utilizator al unui sistem de supraveghere video are asteptari speciale de la sistemul sau. Aceste asteptari individuale la fel ca si felul in care acesta poate monitoriza securitatea trebuie cunoscute inainte de a proiecta un sistem de supraveghere video.

Pentru planificarea unui sistem de supraveghere video se cere raspunsul la urmatoarele intebari: care sunt riscurile? La ce importanta este evaluat riscul? Unde este sistemu instalat, cum arata medul inconjurator? Siguranta functionala a sistemului de supraveghere video si posibilitatea ca diverse avarii ale acestuia sa fie tolerate. Este necesara protectia speciala impotriva vandalismului si efractiei? In ce conditii de mediu opereaza sistemul de supraveghere video? Sunt influente speciale meteorologice sau luminoase? Ce interferete ale sistemului de supraveghere video cu alt sisteme pot fi aplicate> ce sarcini trebuie sa aiba sistemul de supraveghere video?

Pentru a asigura succesul unui sistem de supraveghere video, acesta trebuie sa fie proiecta in colborare cu un instalator profesionist si sa se ia in considerare observatiile acestuia.