Security jobs / Job-uri in securitate

Security jobs / Job-uri in securitate

2_05Agentii de securitate se asigura ca bunurile dintr-o cladire, oamenii si constructia in sine sunt in siguranta. Ei ajuta la prevenirea furturilor si actelor de vandalism. De asemenea au de aface si cu situatiile de urgenta.

Pentru acest job nu este nevoie de calificare academica, dar un nivel general de educatie este benefic. Vei avea in schimb nevoie de autorizatie de practica pentru majoritatea job-urilor din acest domeniu.

Un agent de securitate trebuie sa fie matur si responsabil. Iti va fi de ajutor si daca este politicos si dispus sa ajuti.

Ca agent de securitate poti lucra in orice fel de organizatie. Rolul poate varia in functie de locul in care lucrezi si poate include: patrularea, securizarea si monitorizarea uneori cu ajutorul unui sistem de camere video, pazirea unor bunuri valoroase sau a banilor intr-un vehicul care calatoreste intre diverse locatii, securitatea in aeroport verficand avioanele, pasagerii si bagajele si pazind aeroportul de acte de vandalism si agresivitate, supravegherea usii intr-o institutie mare.

3_02Ca supraveghetor de usa trebuie sa verifici oamenii care vor sa intre in locatia pe care o pazesti cum ar fi un bar, o discoteca, un club si alte cladiri. Trebuie sa fii atent si la siguranta acestor persoane, si a celor dinauntrul cladirii. Daca esti disponibil din punct de vedere fizic si iti place sa ai grija de siguranta altora atunci acesta poate fi un job perfect pentru tine.

Iti vei folosi aptitudinile de comunicare cu oamenii pentru a ii ajuta sa ramana calmi in situatii dificile. Ai nevoie de incredere in tine si vigilenta pentru a lucra cu profesionalism.

Pentru a deveni paznic trebuie sa fii major si sa ai o autorizatie de practica in acest sens.

Principalele indatoriri ale unui supraveghetor sunt de a verifica siguranta oamenilor din cladire, ceea ce include verificarea celor care intra (de exemplu intr-o discoteca nu au voie minori, sunt interzise armele si drogurile). Supraveghetorul decide cine are voie sa intre si cine nu. Indatoririle acestuia pot include:  calmarea conflictelor,  asigurarea respectarii regulilor in ceea ce priveste vestimentatia, cererea unei dovezi a varstei, patrularea, actionarea in caz de urgenta, cooperarea cu politia etc.

Mai sunt si agenti de securitate care se ocupa doar cu cainii. Acestia au caini antrenati special de care trebuie sa aiba grija si pe care trebuie sa ii controleze. Agentul si cainele lucreaza ca o echipa si sunt folositi pentru prevenirea si detectarea crimelor, gasirea persoanelor disparute, protejarea proprietatii. Pentru iubitorii de animale care au si aptitudini de observare este un job foarte bun.