Security guard / Agenti de securitate

Security guard / Agenti de securitate

2_01Multe firme de securitate practica metoda detectare, datare si raportare. Agentii de securitate nu pot aresta decat cu aprobarea politiei dar pot imobiliza si solicita ajutorul politiei. Prima si cea mai importanta indatorire a unui agent de paza este detectia si prevenirea crimei. Personalul de paza trebuie sa actioneze pentru a proteja vietile si proprietatea si au de cele mai multe ori obligatii contractuale in acest sens. In plus acestia sunt antrenati pentru actiuni speciale cum ar fi punerea catuselor, folosirea echipamentelor de siguranta, prim ajutor, scrierea de rapoarte detaliate si alte sarcini pe care le solicita clientul.

Toti agentii de securitate sunt obligati sa faca maindate de training aditionale pentru a putea purta arme ca bastoane, arme de foc si spray paralizant. Unii dintre acestia fac stagii in politie pentru indatoriri speciale. Multe companii de securitate sunt certificate RADAR si antrenate de politie pentru  a utiliza lumini si sirene, avand posibilitatea sa forteze traficul in caz de nevoie.

Numarul de joburi de acest gen este in crestere in SUA si datorita actelor de terorism majoritatea agentilor snt antrenati pentru a dezamorsa bombe sau a actiona in timpul unui atentat, mai ales in zonele vizate ca malluri, scoli si alte locuri publice in care se aduna oameni.

O justificare economica pentru personalul de securitate este existenta companiilor de asigurari care dau o gama variata de discount-uri pentru prezenta timp de 24 de ore. Discount-urile sunt oferire deoarece avand un agent de paza creste rata de a detecta situatiile grave dintr-o institutie si de raportare a acestora. De asemenea prezenta personalului de securitate diminueaza furturile, vandalismul, violarea regulilor de siguranta sau sabotajul. Multe cazinouri au personal de securitate pentru a proteja banii.

Personalul de securitate poate contribui la gestionarea traficului, asigurand o diferentiere intre personal si vizitatori. De asemenea tot acestia sunt chemati si pentru probleme minore, copii rataciti, incuietori stricate, lift blocat etc si sa asiste la urgente serioase ghidand responsabilii la locul incidentului, ajutand si redirectionand circulatia etc.

Patrularea este de obicei prima regula a unui agent. Patrularile sunt inregistrate de sistemul de patrulare si cere patrulari regulate. Se folosea sistemul cu ceas mecanic care foloseau o cheie si liniute pe o hartie cu timpul de inregistrare printat. Dar, recent, sistemele electronice au capatat popularitate din cauza greutatii mai mici si pozibilitatii de descarcare a informatiilor. Patrularile regulate sunt mai putin acceptate in domeniul securitatii deoarece ofera predictibilitate pentru un eventual criminal la fel si monotonia sarcinilor unui agent. Patrularile la ntamplare sunt programate cu usurinta in sistemul de inregistrare electronic oferind mai multa libertate si fiind mai putin predictibila.