Securitatea casei

Securitatea casei

1_02In timp ce este dificil sa iti protejezi casa de hoti profesionisti, cele ma multe spargeti sunt facute de amatori. Acesti hoti sunt mai usor de contracarat daca va luati urmatoarele masuri simple de securitate.

Incercati sa va autojefuiti. Veti descoperi eventualele puncte slabe din sistemul de securitate, care poate au scapat la ultima verificare.

Incuie usile si ferestrele, precum si toate posibilitatile de acces in locuinta chiar daca pleci pentru o perioada scurta de timp. Multi hoti intra pe o usa descuiata sau pe ferestre.

Schimba toate incuietorile si geamurile cand te muti intr-o casa noua.

Pentru ca sistemul de alarma sa fie eficient ascunde toate cablurile. Un hot profesionist cauta locuri in care sa poata deconecta sistemul de alarma.

Casa ta ar trebui sa para ocupata in orice moment. Utilizati senzori si cronometre pentru a comuta lumini si a porni si stinge radio-ul atunci cand nu esti acasa.

Daca aveti o alarma defecta care se stinge frecvent repar-o si anunta vecinii ca a fost reparata. Multi oameni ignora o alarma care se stinge periodic.

Un sistem de blocare este o prada usoara pentru hoti care sunt obisnuiti sa bage un card de credit de plastic si sa impinga limba de blocare pentru a debloca usa. Un zavor sfideaza orice astfel de atac. Acesta este vulnerabil doar atunci cand intre usa si cadrul acesteia este un spatiu care permite unui intrus sa foloseasca unelte electrice sau un ferastrau.

Daca iti pierzi cheile schimba imediat incuietorile.

Inainte de a chema acasa pe cineva care sa iti faca curat in casa pentru mai multe ore asigura-te ca persoana este de incredere. Verifica toate recomandarile. Daca cei care fac curat in casa sunt de la o firma verifica credibilitatea firmei.

In loc sa pastrezi cheia de rezerva intr-o cutie postala, sau sub pres, ori pe un cui atarnat in peretele exterior, inveleste cheia in plastic sau pune-o intr0un flacon si ingroapa-l pentru a o gasi cu usurinta cand ai nevoie de ea.

Nu lasa biletele pentru oamenii de serviciu sau membrii familiei pe usa. Acestea actioneaza ca o saltea de bun venit pentru un hot. In cazul in care intrarile in casa ta sunt intunecte ia in considerare instalarea de lumini cu detector cu infrarosu.

Discuta cu vecinii despre orice persoane suspecte sau masini ciudate.

Arborii situati in apropierea ferestrelor si usilor pot ajuta hotii si pot subrezi securitatea casei. Ia in considerare amenajarea teritoriului in functie de nevoile tale de protectie. Cere acreditari de la toate persoanele necunoscute care vor sa intre in casa ta. Multi hoti profesionisti se dau drept altcineva pentru a inspecta casa.

Nu scrie numele complet e casuta postala, foloseste doar intiala si numele de familie.