Firma de Paza

  Firma de PazaSiguranta inainte de toate! Particulare si dand doavada de profesionalism, firmele de paza protejeaza si securizeaza bunurile si interesele oamenilor contra diverselor forme de risc. O firma de paza constituie o solutie eficace si este disponibila pentru fiecare buget.

De ce avem nevoie de o firma de paza

Protejarea bunurilor si intereselor impotriva tuturor formelor de risc ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare. Firmele de paza sunt societati care securizeaza si protejeaza bunurile mobiliare si imobiliare ale firmelor, dar si ale particularilor impotriva tuturor formelor de riscuri.

Exista numeroase mijloace de securizare a bunurilor, fie ca este vorba de cele personale sau de cele ale diverselor societatii sau institutii. Pentru a alege ceea ce va convine mai mult, este necesara identificarea tipurilor de firme de paza tinand seama de obiectul avut in vedere de acestea. De exemplu, exista agentii de securitate statica sau mobila care controleaza accesul si fluxul intrarilor si iesirilor din diferite locuri (birouri, parcuri, fabrici etc) si cei care se ocupa de securitatea diverselor evenimente (concerte, locuri private etc).

In acelasi timp, o firma de paza poate fi angajata cu scopul de a supraveghea si de a proteja casa in absenta stapanilor. Serviciul de supraveghere a imobilului asigura securitatea casei si a rezidentilor sai, in timp ce serviciul de supraveghere a animalelor permite unei firme specializate sa se ocupe de supravegherea si ingrijirea animalelor domestice in absenta stapanilor de acasa. Supravegherea vehiculelor (caravana, rulota, barca) reprezinta, de asemenea, un mijloc eficace de pastrare a acestora peste iarna pana la urmatoarea utilizare.

Este bine de stiut ca firmele de paza si agentii de securitate presteaza o meserie reglementata de lege si trebuie sa se conformeze astfel legislatiei in vigoare. Agentul de paza trebuie sa detina o autorizatie administrativa emisa de prefectura, un cazier judiciar nepatat si un certificat profesional care sa justifice aptitudinea sa profesionala pentru a-si exersa meseria.

Pentru alegerea unei firme de paza este importanta o analiza a nevoilor in termenii securitatii si stabilirea unui buget. Alegerea prestatorului nu se face cu o usurinta prea mare. Inainte de a-i incredinta bunurile, trebuie sa-i analizam fiabilitatea (sanatate financiara, competente personale, echipamente tehnologice) si sa ne asiguram ca este in regula din punct de vedere legal.

Semnarea unui document cu o firma de paza dupa stabilirea tuturor detaliilor necesare trebuie sa se faca in doua exemplare si sa contina toate conditiile generale, precum si misiunea detaliata a nevoilor de securitate ale clientului.

Pentru evaluarea pretului unei firme de paza se iau in calcul atat riscurile, cat si nevoile pe care le are clientul.

Recrutarea unui agent de securitate (sau gardian) se face tinand seama de o serie de criterii. Dintre acestea, importante sunt: tipul de securitate (agent de supraveghere, gardian al imobilului, gardian al proprietatii etc), calitatile sale tehnice si umane, calificarea profesionala (certificatul de aptitudini profesionale), reglementarile in vigoare (conventie colectica, certificat profesional).

Daca nu se doreste apelarea la o firma de paza pentru protejarea bunurilor materiale, oamenii pot apela, de asemenea, la mijloace tehnologice cum ar fi supravegherea video. Acestea pot fi consierate mijloace complementare celor umane puse la dispozitia clientilor interesati de securitate si siguranta.