Cum achizitionezi corect camera de supraveghere?

Cum achizitionezi corect camera de supraveghere?

camere de supraveghere

Daca te-ai hotarat sa intaresti masurile de securitate din locuinta ta sau din sediul de afaceri, insa furnizori sunt destui iar camerele de supraveghere sunt intr-un proces de continua schimbare si updatare, cum stii care este cea mai buna alegere pentru situatia ta? Iata cateva sfaturi de care majoritatea clientilor neavizati nu tine cont si care te-ar putea ajuta pe tine.

  1. Rezolutia. Sa alegi o camera de supraveghere de rezolutie potrivita inseamna ca deja ai castigat jumatate din batalie. De exemplu, daca ai un DVR HD 720p, acesta are o rezolutie 1280 x 720 = 921600 PIXELI sau 0.92 Megapixeli. Astfel, o camera de 1 megapixel este potrivita pentru un sistem HD 720p. Daca aveti un sistem 1080LITE, cumparati o camera de supraveghere de 1,3 megapixeli – exemplu 1080 x 960 = 1036800 PIXELI. In cazul in care detii un sistem de supraveghere FULL HD, se potriveste orice camera peste 2.1 megapixeli, pentru ca 1920 x 1080 = 2073600 Pixeli si orice camera peste 2.1 Megapixeli se va vedea bine.
  2. Camera SpeedDome nu este inceputul si capatul securitatii moderne. La ce ne referim mai exact? O camera speed dome este acea camera care se invarte 360 grade pe orizontala, 170 pe verticala si face zoom pe imagine. Pentru cei care cunosc descrierea dar nu recunosc numele, se mai denumeste si camera PTZ. Astfel de camera de supraveghere sunt in general gandite pentru aplicatii profesionale unde exista un operator care supervizeaza un o suprafata mare de acoperire CCTVl, la un supermarket/hypermarket, la o sectie de politie, la un penitenciar sau chiar pentru supraveghere video pe strada.Cu toate astea, clientul a inteles ca aceasta camera poate sa se invarta singura, sa faca zoom singura, etc cu un simplu preset.
  3. Camera nu trebuie orientata spre soare/lumina.Nu orienta camera de supraveghere inspre soare. Atunci cand soarele bate direct in lentila, scade contrastul imaginii si imaginea se vede stearsa si prea luminoasa. Cu cat protejati camera de surse directe de lumina, cu atat aceasta va vedea mai bine. Chiar si atunci cand aveti un bec directional orientat direct in lentila camerei, se pot vedea diverse artefacte neplacute pe imagine si imaginea poate avea un contrast scazut.

Sper ca cele de mai sus sa va ajute in alegerea camerelor de supraveghere pentru locuinta/biroul dvs.