Camere de supraveghere

Camere de supraveghere

O camera de supraveghere este un instrument optic care inregistreaza imagini ce pot fi depozitate direct, transmise in alta locatie sau ambele. Acestea pot fi fotografii sau clipuri si filme. Termenul camera provine de la camera obscura un mecanism invechit pentru captarea imaginilor camera moderna a evoluat din camera obscura. Functionarea camerei se aseamana cu functionarea ochiului uman.

2_09O camera poate lucra cu o lumina pentru spectrul vizibil sau cu spectru electromagnetic. Un aparat de fotografiat este un dispozitiv optic care creaza o singura imagine a unui obiect sau a unei scene, si o inregistreaza pe un film fotografic sau pe un suport de stocare. Toate camerele folosesc acelasi design de baza: lumini si o cutie inchisa cu lentile convergente iar imaginea este inregistrata pe un mediu sensibil la lumina. Un mecanism de captare controleaza lungimea de timp in care lumina poate intra in camera. Cele mai multe camere fotografice au functii care permit unei persoane sa vada scenele inregistrate, sa focalizeze parti dorite din inregistrare si sa controleze expunerea in asa fel incat sa fie mai clara, mai luminoasa sau mai intunecata. Un display este de obicei un LCD, display cu cristale lichide care permite ca utilizaorii sa vada setari ca viteza, expunere si viteza de fotografiere.

Camerele traditionale captureaza imaginea pe film fotografic sau pe suporturi fotografice. Camerele video si camerele digitale folosesc un senzor electromagnetice pentru imagine, un cuplu de dispozitive de sarcina sau un senzor CMOS pentru a captura imagini care sa poata fi transferate si stocate intr-un card de memorie sau in alt dispozitiv de stocare aflat in interiorul camerei, pentru procesari si vizualizari viitoare.

Camerele care captureaza secvente de mai multe imgini se numesc camere de luat vederi sau cine- camere, cele proiectate pentru o singura imagine sunt aparate de fotografiat.

3_05O camera viedeo este de obicei o camera pentru filmat care captureaza imagini electronic.

Camerele de suprveghere devin din ce in ce mai populare si accesibile oamenilor de rand. Nu doar supermarcheturile si zonele rezidentiale sunt supravegheta video ci si locuintele persoanale, magazinele, birourile etc.

Exista o gama larga de camere de supraveghere concepute pentru nevoi variate care se pot ridica la nvelul oricaror exigente.

Sunt :

Camere de supraveghere false care dau iluzia prezetei unui sistem de supraveghere.

Camere de supraveghere ascunse care inregistreaza si pot fi deghizate pentru a semana cu obiecte  obisnuite.

Camere de supraveghere wireless ofera mai multa flexibilitate la pozitionare. Sunt usor de instalat, se pot  muta cu usurinta si sunt printre cele mai discrete camere e supraveghere.

Camere de supraveghere simple au fir si sunt mai greu de mutat.

Camere de supraveghere cu infrarosu, sunt ideale pentru orice locatie slab luminata sau neiluminata sau pe timp de noapte. Acest tip de camere de supraveghere inregistreaza imaginile in alb-negru pentru a le putea reda mai bine.

Camere de supraveghere pentru casa, pot fi oricare din tipurile enumerate mai sus, dar se cumpara si cu un sistem extrem de util ce poate include temporizatoare pentru corpurile de iluminat si senzori de miscare, indeosebi pentru camere de supraveghere wireless.